Siirry pääsisältöön

Muodonmuutos: Vaalea polkkatukka verho-otsatukalla

| Muuttujat

Muuttujapäivän asiakas verkkokauppavastaavana ja asiakaspalvelijana työskentelevä Rinna voi aika vapaasti valita työpäivän asunsa, sillä hän työskentelee toimistosta käsin puhelimen sekä sähköpostin välityksellä. Hän ei yleensä juurikaan laita hiuksiaan, aamulla pelkkä siistiksi harjaus, sekä jos aikaa riittää niin hän kietaisee kutrinsa poninhännälle. Arjen hiusrutiineja voisi siis kuvailla hyvin helppohoitoisiksi.

Rinnan hiushistoria on kuitenkin värikäs, kirjaimellisestikin. Hänen hiuksissaan on nimittäin nähty sateenkaaren kaikki värit, pinkkiä lukuunottamatta. Erilaisia pituuksiakin on ollut vaihtelevasti pitkästä aivan kaljuun saakka.

Miten Rinna päätyi muuttujapäivään mukaan?

Unikan muuttujapäivään Rinna päätyi, sillä hän halusi pitkistä hiuksistaan eroon, mutta hän ei ollut vain saanut aikaiseksi varata aikaa kampaajalle. Rinnan mielestä on muutenkin ihanaa, kun joku muu tekee päätöksen hänen puolestaan, hänelle kun käy kaikki. Muuttujapäivässä Unikan opiskelijat saivatkin kokonaan vapaat kädet.

Unikasta nyt jo valmistuneet opiskelijat Siiri ja Hilla tekivät Rinnan hiusrajaan hienoisia babylightseja tupeeraustekniikalla. Tämän lisäksi hänelle tehtiin tupeerausraitoja ja päälle vielä klassisia raitoja. Näin saatiin aikaiseksi kauniin vaaleat hiukset verho-otsatukalla. Hiusten uusi sävy sopi kauniisti Rinnan kasvoihin, sekä toi niihin valoa.

Reilusti hiuksien pituutta pois

Leikkauksessa Rinnan hiuksista lähti lähemmäs 40 cm pituutta pois, mikä oli loistava valinta, jotta saatiin hiuksista kuivat latvat kerralla pois. Uudessa mallissa päädyttiin pitkään vaaleaan polkkatukkaan verho-otsatukalla. Malli näyttää Rinnalla upealta ja korostaa kauniisti hänen kasvojenpiirteitään. Verho-otsatukka korostaa etenkin Rinnan poskipäitä ja jopa hieman kohottaa kasvojen yleisilmettä. Tasamittainen hius saattaisi enemmänkin tuoda illuusion siitä että toisi kasvoja alaspäin, kun taas tämä uusi malli kohottaa kasvoja. Tämän tyyppinen leikkaus on hyvä esimerkki siitä, mikä erottaa mallinmuutosleikkauksen hiustenleikkauksesta, kun pituutta lähtee reilusti. Rinnan hiukset saivat leikkauksen, sekä värjäyksen myötä heti paljon terveemmän, sekä hyvinvoivan yleisilmeen.

Siirin ja Hillan vinkit uusien hiusten hoitoon

Siiri ja Hilla neuvovat Rinnaa käyttämään sävyä ylläpitävää Color Maskia vaniljan sävyssä. Vanilja on kylmän hiekkainen sävy, jolla saadaan pidettyä yllä sävyn viileyttä, ilman että se menee epätasaiseksi. Color Maskia voi käyttää suunnilleen 3–4 pesun välein ylläpitämään väriä. Jos taas hiusten sävyyn haluaa enemmän viileyttä, voi kolmen pesun välein käyttää myös hopeashampoota. Hopeashampoo voi kuitenkin joskus napata kuivempiin tai huokoisempiin kohtiin kiinni voimakkaammin, jolloin lopputulos saattaa olla hieman epätasainen. Tyviraitaa voi käydä kampaajalla laittamassa muutaman kuukauden välein, hieman riippuen hiusten kasvutahdista. Pitkää polkkatukkaa kannattaa leikata 1–2 kuukauden välein, jotta malli pysyy kauniina ja skarppina. Kun Rinnan hiusta on vaalennettu raidoittamalla, hius kaipaa reilusti kosteutta. Tähän toimivat hyvin esimerkiksi Olaplexin tuotteet.

Rinna kertoo pitävänsä muuttujapäivän muutoksesta todella paljon ja on hyvin iloinen, että hän pääsi muuttujapäivään mukaan. Päivästä jäi hyvät fiilikset ja uusista hiuksista Rinna oli hyvin innoissaan!


Hiukset: Hilla ja Siiri

Meikki: Ott

Kuvat: Liina ja Sedin

Jaa

Lue myös