Siirry pääsisältöön

Muodonmuutos: Rock-henkinen Pixie-hiustenleikkaus

| Muuttujat

Unikan muuttujapäivään osallistunut Viiu on käynyt ennenkin Unikassa laittamassa tukkaansa, mutta nyt edellisestä käynnistä oli vierähtänyt jo pari vuotta, ja hiukset ovat Viiun omien sanojen mukaan “huonossa hapessa”. Unikasta nyt jo valmistuneet opiskelijat Eeva ja Enni kertovatkin, että Viiun hiukset tosiaan oli päivän alussa hieman huonokuntoiset ja pitkät, sekä latvasta hyvin ohuet. Väriä oli tehty kotona ja joukosta löytyi ainakin punaista ja pinkkiä, sekä luonnollisia harmaita. 

Mistä aloitettiin?

Eeva ja Enni suunnittelevat Viiulle rock-henkisen pixie cut -hiustenleikkauksen. Pituutta Viiun hiuksista lähti ainakin 20 senttiä pois. Pixieen opiskelijat päätyivät siksi, että Viiun latvasta ohentuneille hiuksille kerrostetulla leikkauksella saadaan luotua illuusio pidemmästä ja paksummasta hiuksesta. Koska Viiun toiveiden avainsanana oli kuitenkin ennemmin rock kuin luonnollinen, Eeva ja Enni päätyivät valitsemaan hänelle ruusunkultaisen värin. Tätä kaunista väriä on myös melko helppo ylläpitää sävyttävillä shampooilla tai hoitoaineilla. Uusi hiusmalli sopi Viiulle kauniisti ja hiusten pituuden runsas leikkaus oli Eevalta, sekä Enniltä hyvä päätös, jotta saadaan hiuksista terveen, sekä hyvinvoivan näköiset. Uusi hiusväri oli pirtsakka valinta ja se toi mukavaa eloa hiuksiin.

Uuden hiusvärin, sekä mallin hoito-ohjeet

Esimerkiksi Four Reasonsin Color Maskeista löytyy ruusukullan ylläpitoon sopivat tuotteet. Tätä kaunista väriä on myös melko helppo ylläpitää sävyttävillä shampooilla tai hoitoaineilla itse kotoa käsin. Sävyä voikin itse ylläpitää tiettyyn pisteeseen saakka, mutta leikkaukseen ei itse kannata kajota. Viiulle tehty pixie on haastava leikkaus, jossa on paljon eri muotoja, joten mallin ylläpito on parasta jättää ammattilaisille, tai kampaajiksi opiskeleville. Viiulle kerrostettu malli on hänelle entuudestaan tuttu ja hän pitääkin siitä, miten kerrostettu hius kasvaa, mutta kerrostus pysyy. 

Uusia hiustenhoitotuotteita

Viiu ei arjessaan juurikaan käytä aikaa hiustenlaittoon, pesun jälkeen pelkkä kuivaus ja hiuslakka riittävät hänelle. Nyt kuitenkin Unikan opiskelijat tutustuttivat Viiulle Four Reasonsin Body Boostin. Se on täyteläistä tuuheutta tuova viimeistelysuihke, joka tuo hiuksiin luonnollista tuuheutta, sekä jättää hiukset pehmeäksi ja helposti muotoiltavaksi. Tällä tuotteella saadaan myös halutessaan hiuksiin hieman rock-henkistä sekaisuutta. Tuotteen avulla saa siis monenlaisia eri kampauksia hiuksiin muotoiltua.

Mitä mieltä Viiu oli lopputuloksesta?

Viiu on omien sanojensa mukaan ihan intona lopputuloksesta ja hän pitää siitä, miten hiuksissa on nähtävissä sävyeroja. Hän näki itsensä vaalennuksen jälkeen, jolloin välivaihe on usein aika keltainen, ennen kuin hiukset sävytetään. Onneksi Viiulle kampaajalla käyminen on sen verran tuttua puuhaa, että keltaista hetkeä ei tarvinnut sen enempää säikähtää vaan se enemmän nauratti. Päivän lopuksi Viiulle jäi oikein hyvä fiilis ja uusi hiusmalli tuo taas uudenlaista fiilistä arkeen.


Hiukset: Unikan opiskelijat Enni ja Eeva

Meikki: Piritta

Jaa

Lue myös