Siirry pääsisältöön

Even tarina

”Mie valmistuin tänä vuonna parturi-kampaajaksi. UNIKAn mainos pyöri mun Facebookin sivulla useasti ja ku oon aina kuitenki kampaajaksi halunnu, nii pitihän se käyä kattoo et mikä homma. Toki vähän oli takaraivossa et miten voi muka olla ilmanen yksityiskoulu, mut sit lueskelin kokemuksia netistä ja tuli sellanen kuva et oli pakko yrittää hakea. Sit kans tottakai kiinnosti se, et tää koulutus on tosi nopea ja oppiminen tapahtuu tekemällä.

Vaikka välillä on tuntunu vaikealta yhdistää perhe-elämä ja 8h koulupäivät viis kertaa viikossa, oon aika positiivisilla fiiliksillä rykäissy tän läpi! Ehkä kans tavallaan oma asenne on vaikuttanu siihen, että kuinka hyvin tän kaiken on händlänny. Muutoksia on tullu, mutta asiat muuttuu ja se on elämää.

Eikä oikeastaan edes tullu yllätyksenä se, et kuinka kova tahti tääl on. Koska ihan 1+1 ei voi olla hyvä nopee koulutus, ilman et sen eteen joutuu tekee oikeesti töitä. Oon kiitollinen tästä mahdollisuudesta, ammattitaidosta, uusista ystävistä ja kaikesta siitä mitä oon kokenu tänä aikana.”

Mun tekemiä töitä tältä ja myöhemmältä ajalta löytää instagramista @tmieveliinasinisuvi

Kuva : Tiia Nikkilä

Lindan tarina

”Olin tullut siihen vaiheeseen elämässäni vuonna 2017, että päätin lähteä takaisin koulunpenkille. Parturi-kampaajan työ on kiinnostanut minua jo hyvin pitkään, joten loogisena päätöksenä oli hakea alan kouluun. Useampi ystäväni on opiskellut UNIKAssa, ja he kertoivat omia kokemuksiaan opiskelusta minulle. Päätin tutkia monia vaihtoehtoja, joista UNIKA kouluna oli kuitenkin elämäntilanteeseeni sopivin.

Olen ihmisenä käytännönläheinen ja tiedän, että koulunpenkillä istuminen ei sovi minulle. Opin paremmin tekemällä itse ja olin kuullut, että oppiminen UNIKAssa toteutetaan työtä tekemällä. Asiakastöitä on laidasta laitaan perus hiustenpesusta vaativiin useamman tunnin kestäviin projekteihin. Vuoden aikana varmuus itsenäiseen työskentelyyn vahvistuu. Ohjaajien tuki ja kannustava ilmapiiri on tehnyt oppimisesta turvallista ja miellyttävää.

Ensimmäiset kolme kuukautta on teoriaa ja käytännön harjoittelua, jolloin rakennetaan pohjaa perusteille. Kolmen kuukauden jälkeen siirryttiin asiakaspalvelun puolelle, jolloin pääsee tekemään käytännöntyötä täyspäiväisesti. Asiakaspalvelun puolelle siirtyminen oli todella stressaavaa ja välillä uskominen omiin taitoihin oli koetuksella. Alku oli rankka, kunnes homma alkoi rullaamaan. Töiden myötä kehityin hurjaa vauhtia ja enää en jännittänyt niin paljon kuin aikaisemmin. Minun puolitoistavuotinen opiskeluaikani meni hyvin nopeasti ja nyt valmistuttuani olen varma siitä mitä teen. Seuraava askel elämässäni on Los Angelesiin muutto alan töiden perässä.

Vaikka vuosi on ollut tunteiden vuoristorataa niin hyvällä fiiliksellä siirryn eteenpäin kohti seuraavia seikkailuja. Kiitokset tiedoista ja taidoista, jotka UNIKAlta sain – nyt pääsen toteuttamaan unelmieni työtä.”

Katso työnantajien kommentteja parturi-kampaajakoulu UNIKAsta

Katso videoklipeistä mitä mieltä työnantajat ovat UNIKAn koulutuksesta.