Siirry pääsisältöön

Elinan muutospäivä UNIKAssa.

| Muuttujat

Eläinlääkärinä työskentelevä Elina kertoo käyneensä edellisen kerran kampaajalla silloin kun Suomi täytti 100 vuotta. Sen jälkeen on napsittu vain latvoja siistimmäksi. Helppouden nimissä hänellä hiukset ovat yleensä töissäkin ihan vaan letillä, eikä Elina myöskään meikkaa oikeastaan koskaan. 40-vuotislahjaksi hän sai ripsien ja kulmien värjäyksen, joka oli mukava piristys arkeen. Juhliin hän kuitenkin tykkää laittautua, silloin kun siihen tulee kunnolla tilaisuus.

Työ ei aseta hänelle minkäänlaisia ulkonäköpaineita, päinvastoin. Elina kertoo, ettei omilla vaatteilla ole töissä väliä, sillä hän vaihtaa työvaatteensa kuitenkin päälle ennen töiden aloittamista ja asiakkaiden tapaamista. Kaapista löytyy kuulemma kivojakin vaatteita, mutta päälle valikoituu yleensä samat verkkarit ihan vaan mukavuussyistä. Elina kertoo, ettei ole ollenkaan ulkonäkökeskeinen ja hän on mielestään solahtanut hyvin kolmen lapsen ”verkkarimutsirooliin”.

Elina näki Facebookissa ilmoituksen Unikan muuttujahausta ja ajatteli, että voisi loman kunniaksi hakea mukaan, olisihan pieni muutos hiustyyliin ihana.

Lähtötilanteena muutostyölle oli luonnollinen, tasaisesti harmaantunut maantienharmaa hius. Siihen Unikan opiskelijat Mila ja Sofia lähtivät tekemään vaalennusta balayage-tekniikalla. Etuhiuksiin tehtiin raitaa air touchilla. Balayage-raidoitus on armollinen tyvikasvulle, eikä kampaajalla tarvitse käydä niin usein. Sofia ja Mila jättivät Elinan tyven hänen omaksi tummuudekseen, jotta väri on helppo ylläpitää ja se kasvaa nätisti ja tasaisesti. Sävyttävällä Color maskilla voi ylläpitää sävyä ja kiiltoa.

Elina ei tiennyt muutospäivään tullessaan mitä odottaa, mutta lähti kotiin hyvin tyytyväisenä. Tukkaa lähti paljon, mutta muutos ei kuitenkaan ollut liian radikaali. Mila ja Sofia pitivät tärkeänä, että Elina saa eläinlääkärinä töissä aina hiukset kiinni ja pois silmiltä. Siksi Elinalle leikattiin long bob eli pitkä polkkatukka, ja ajatukset leukalinjaa hipovasta lyhyemmästä polkasta haudattiin melko nopeasti.

Elinalle leikattiin verho-otsatukka, jota voi hieman kääntää muotoiluraudalla, vaikkapa ennen illalliselle lähtöä. Näin hiukset näyttävät jo pienellä vaivalla paljon huolitellummalta. Mila ja Sofia suosittelevat Elinalle Four Reasonsin Body boostia, jolla saa lopputulokseen runsautta, ja joka on myös todella helppo tuote käyttää.

Hiukset Mila ja Sofia

Meikki Piritta

Mekko Uhana Design

Styling Jasmin

Kuvat Sedin ja Liina

Jaa

Lue myös