Siirry pääsisältöön

Syksyn ja talvikauden hiustenhoitovinkit

| Uncategorized

Syksy ja talvi tuovat mukanaan kauniit maisemat, mutta myös haasteita hiusten hoidolle. Viileämpi sää, kosteusvaihtelut ja lämpimien sisätilojen kuivuus voivat tehdä hallaa hiuksillesi ja hiuspohjalle. Onneksi on olemassa joukko tehokkaita hiustenhoitovinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään hiuksesi terveinä ja kauniina läpi kylmempien kuukausien. Tässä blogissa jaamme sinulle näppärät vinkit hiustenhoitoon sekä kampaamokoulumme opiskelijat, ja opettaja vinkkaavat sinulle suosittelemansa tuotteet syksytalvikauden hiusten hoitoon.

Hoida ja kosteuta hiuksia

Kylmä sää ja kuiva sisäilma voivat tehdä hiuksista helposti hauraat ja kuivat. Kosteuttavien hoitoaineiden, sekä hiusnaamioiden käyttö on silloin erityisen tärkeää, jotta hiuksesi pysyvät pehmeinä, sekä kiiltävinä, ylläpitäen niiden kosteutustasapainon. Hiusnaamiota olisi hyvä käyttää vähintään kerran viikossa tai tarvittaessa useammin. Kiharoihin hiuksiin suositeltuja hiusmaskeja kannattaa käyttää noin kerran viikossa, jotta ylläpidät hiusten kimmoisuutta. Jos taas hiuspohjasi on helposti rasvoittuva, tuotetta kannattaa käyttää säännöllisesti latvoissa, mutta harvemmin hiuspohjassa.

Muista suojata hiuksia lämmöltä

Monille hiusten föönaaminen, suoristaminen, tai kihartaminen ovat osa päivittäistä rutiinia, mutta syksyn ja talven kylmät kuukaudet voivat tehdä siitä hiuksille entistä koettelevamman kokemuksen. Kylmällä säällä onkin hyvä antaa hiusten kuivua luonnollisesti aina kun mahdollista. Jos kuitenkin tarvitset lämpömuotoilua, käytä laadukkaita lämpösuojatuotteita ja valitse mahdollisimman alhainen lämpötila. Lämpöraudat, sekä föönit kuivattavat hiuksia, jokaisella käyttökerralla, jonka takia lämpösuojan käyttö on erityisen tärkeää. Lämpösuoja muodostaa hiusten, sekä muotoiluvälineen välille suojan, joka estää lämpöä vaurioittamasta hiussortuvia.   

Kohtele hiuksiasi hellävaroen

Liiallinen hiusten harjaaminen tai hiusten sitominen tiukalle voivat aiheuttaa hiusten katkeilua ja vahingoittaa niitä. Käytä pehmeitä harjoja ja harjaa hiuksiasi varovasti, erityisesti, kun hiukset ovat märät ja herkemmin katkeilevat. Kuivaa hiukset tai anna niiden kuivua luonnollisesti ennen nukkumaan menoa.

Säännöllinen hiustenleikkaus

Vaikka saatatkin haluta kasvattaa hiuksiasi pitkiksi talven aikana, säännöllinen hiustenleikkaus on edelleen tärkeää. Se auttaa poistamaan kuivat ja vaurioituneet latvat ja antaa hiuksillesi terveen ja hoidetun ilmeen.

Näiden yleisten vinkkien lisäksi kysyimme kampaamokoulumme opiskelijoilta sekä opettajalta vinkit syksy- talvikauden tuotteista – lue lisää alta ja löydä omat suosikkisi!


Opiskelijoiden suositukset

Carmen, opiskelija Kampaamokoulu Unika

 Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

Intensiivistä Olaplex 8 -kosteuttavaa naamiota on helppo suositella, koska se sopii kaikille hiustyypeille, antaa sileän, kiiltävän, sekä pehmeän lopputuloksen jo ensimmäisen käytön jälkeen.  

Tuotteen käyttö: Käytä tuotetta kerran viikossa tai silloin, kuin hius tarvitsee lisäkosteutta. Carmenin vinkki tuotteen käyttöön on, että jopa pieni määrä tuotetta riittää 1–3 pumppausta riippuen hiusten paksuudesta

Olaplex No. 7 Bonding Oil

Olaplex No 7 Bonding Oil on hiuksiin jätettävä hiusöljy, joka tekee hiuksista pehmeät, sekä kiiltävät. “Olaplex No 7 -tuotteessa on niin monta hyvää ominaisuutta. Se vähentää hiusten sähköisyyttä, jättää hiukset pehmeäksi ja kiiltäväksi, helpottaa hiusten kampaamista ja lyhentää kuivumisaikaa.”, kertoo Carmen tuotteen ominaisuuksista.  

Tuotteen käyttö: Levitä kosteisiin tai kuiviin hiuksiin, muotoile haluamallasi tavalla. Tarvitsemasi määrä tuotetta riippuen hiustesi pituudesta. Pro tip Carmenilta oli, että et tarvitse erikseen lämpösuihketta, koska Olaplex No 7 sisältää lämpösuojan, jopa 230 asteeseen asti.

Timo, opiskelija Kampaamokoulu Unika

Four Reason Sensitive Conditioner

Four Reason Sensitive Conditioner on hajusteeton herkälle hiuspohjalle sopiva kosteuttava hoitoaine. Tuote sisältää avokado-öljyä, joka kosteuttaa, sekä ravitsee kuivia hiuksia. Hoitoaine tekee hiuksista pehmeät ja vähentää hiusten sähköisyyttä, tästä syystä mainio tuote syys-talvikaudelle pitämään sähköisyyden poissa hiuksista. Timo suosittelee silikonittomia tuotteita etenkin kiharoille hiuksille sillä ne jättävät hiuksen hieman kevyemmän oloiseksi, sekä tehostaa hiuksen luonnollista kihartuvuutta.

Tuotteen käyttö: Levitä kosteisiin hiuksiin anna vaikuttaa hetki, jonka jälkeen pese pois.

Final Glam Leave-in Treatment

Final Glam on hiuksiin jätettävä hoitosuihke, joka antaa hiuksille kaunista kiiltoa. “Suihke, jossa on kultahippusia, joten sehän toimii ihan jokaiseen viimeistelyyn tuomalla hiuksiin ripauksen glamouria.”, kertoo Timo tuotteesta. Kauniin viimeistelyn lisäksi, jonka tuote antaa, sisältää se myöskin hoitavaa arganöljyä, joka auttaa pitämään hiukset terveinä ja hyvinvoivina.

Tuotteen käyttö: Ravistele tuote huolella ennen käyttöä. Suihkuta pyyhekuivattuihin hiuksiin, jonka jälkeen muotoile hiukset haluamallasi tavalla. Tuotetta voi käyttää myöskin kuiviin hiuksiin viimeistely vaiheessa.


Eevi, opiskelija Kampaamokoulu Unika

Olaplex 3 Hair Perfector

Eevi suosittelisi Olaplex 3 tuotetta, erityisesti vaalennetuille hiuksille, hänellä itsellään on vaalennetut hiukset, jotka ovat usein kesän jälkeen vaurioituneet auringossa, jonka takia Olaplex 3 tuote on tullut tutuksi Eeville. Olaplex 3 on hiuksia ravitseva, sekä hoitava tuote kotikäyttöön. Tuloksena saat vahvat, terveet, sekä kiiltävät hiukset, jotka eivät katkeile latvoista. 

Tuotteen käyttö: Levitä tuote pestyihin, sekä pyyhekuivattuihin hiuksiin, jonka jälkeen kampaa kerran hiuksesi. Anna vaikuttaa 10–15 minuuttia, mieluiten jopa pidempään, jonka jälkeen voit pestä tuotteen pois hiuksistasi. Eevin vinkit Olaplex 3 käyttöön on, että tuotteen pitää antaa vaikuttaa hiuksissa mahdollisimman kauan samalla voi tehdä, vaikka kotitöitä ajan kuluksi.

DS Mineral Shampoo

Mineral Shampoo on syväpuhdistava shampoo, joka poistaa hiuksistasi tehokkaasti mineraalikertymät, sekä muotoilutuotteiden jäämät. Mineraalishampoo antaa hiuksillesi kiiltävyyttä, sekä parantaa huomattavasti hiusten käsiteltävyyttä. Hiustenväri on raikkaampi tuotejäämien, sekä mineraalien poistumisen jälkeen.  Eevi valitsi tämän tuotteen, koska vedestä kertyy hiuksiin eri metalleja, jotka kannattaa säännöllisesti puhdistaa pois hiuksista. Tuote on hyvä juuri syksyyn, sillä kesällä tulee uitua paljon meri-, sekä järvivesissä, joista kertyy myöskin hiuksiin epäpuhtauksia.

Tuotteen käyttö: Lisää kosteisiin hiuksiin, vaahdota hiuksissa huolellisesti, tarvittaessa tee 2 vaahdotusta tehokkaamman puhdistuksen saamiseksi, jonka jälkeen pese tuote pois. Eevin vinkit Mineral shampoon käyttöön on käyttää tuotetta normaalin shampoon sijaan noin kerran kuussa tai kerran parin viikon välein.  

Julius, opiskelija Kampaamokoulu Unika

Olaplex No. 6 Bond Smoother

Olaplex 6 on hiuksia hoitava viimeistelytuote. Korjaava muotoilutuote tuo hiuksille niiden kaipaamaa kosteutusta syksyn ja talven lähestyessä, sekä pitää hiusten sähköisyyden loitolla.

Tuotteen käyttö: Levitä pieni määrä pyyhekuiviin hiuksiin ja kampaa läpi ja muotoile haluamallasi tavalla. 

System 4 Moisture Scalp Lotion

System 4, kosteuttava tehohoito hiuspohjalle. System 4 tehohoito tukee hiuspohjan ja ihon luonnollista kosteutustasapainoa. Moisture scalp lotion on hellävarainen, mutta täyteläinen tehohoito hiuspohjalle. Tuote rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä hiuspohjaa, sekä ihoa. Tuotetta voikin käyttää hiuspohjan lisäksi kasvojen tai kaulan alueelle rauhoittamaan ihoa. Kätevä annostelunokka helpottaa aktiiviaineiden viemistä hiuspohjaan hiusten pesun jälkeen tuoden ihana viilentävän tunteen.

Tuotteen käyttö: Levitä tuote hiuspohjaan pesun jälkeen, levitä aine hiuspohjaan hellästi sormilla hieromalla hiuspohjaa. Tuotetta voi käyttää päivittäin. 


Jenna, opettaja Kampaamokoulu Unika

Olaplex Volumizing Blow Dry Mix

Olaplex Volumizing Blow Dry Mix on vegaaninen föönaussuihke, joka antaa hiuksille päivän ajaksi tuuheutta, sekä täyteläisyyttä. Tuote suojaa hiuksia lämmöltä jättäen hiukset kiiltäväksi, sekä terveen näköiseksi. Suihkuta kosteisiin hiuksiin tuomaan kimmoisuutta, sekä volyymia. Käytä täysin kuiviin hiuksiin, jos haluat hiuksiisi rakennetta, sekä tuuheutta.

Tuotteen käyttö: Levitä tuote puhtaisiin kosteisiin hiuksiin ja kuivaa, kunnes hiukset ovat melkein kuivat. Jonka jälkeen lisää tuotetta uudestaan hiusten tyveen tuomaan kohottavaa vaikutusta.

Four Reason Humidity Shield

Four Reason Humidity Shield on kosteutussuojasuihke, joka toimii lähes kuin sateenvarjo suojaten hiuksiasi kosteudelta. Tuote antaa tehokkaan suojan kosteutta, sekä pörröisyyttä vastaan. Tuote säilyttää haluamasi hiustyylin hyvänä päivän ympäri haastavissakin tilanteissa. Four Reason Humidity Shield on vegaaninen ja sen pakkaus on kierrätettävä.


Syksy ja talvi voivat tuoda hiuksillesi omat haasteensa, mutta oikeilla hoitotuotteilla ja -tavoilla pidät ne kauniina ja terveinä. Muista kosteuttaa, sekä hoitaa hiuksiasi säännöllisesti, ja nauti kauniista ja terveistä hiuksista läpi kylmän kauden.


Jaa

Lue myös