Siirry pääsisältöön

Lämminsävyinen pixie

| Muuttujat

Maarit saattaa olla joillekin tuttu kasvo sillä hän on avustanut paljon tv-sarjoissa, elokuvissa sekä mainoskuvauksissa. Eläkkeelle jäätyään hän on innostunut toimimaan freelancerina ja onkin käynyt erilaisissa kuvauksissa 2-3 kertaa viikossa jo kolmen vuoden ajan. Rohkeutta löytyi siis myös lähteä Unikan muuttujapäivään.

Maaritilla on aiemmin ollut vaaleat pitkät hiukset, mutta nyt jo noin viiden vuoden ajan hiukset ovat olleet tummat. Kaikenlaista väriä ja mallia joukkoon on kuitenkin mahtunut. Nyt lähtötilanne on tumma puolipolkka. Kampaajalla hän on tottunut käymään kerran kuussa, ja hiuksensa hän pesee kerran viikossa. Maarit on myös innokas meikkaaja, ja kertoo ettei vie edes roskia ilman huulipunaa.

Unikan nyt jo valmistuneet opiskelijat Aros ja Bettina pääsivät tekemään Maaritin uutta lookkia ja Maarit kuuntelikin innokkaana mitä hänelle oli suunniteltu. Yllättäen hän olikin miettinyt itselleen ihan samanlaista tyyliä.

Opiskelijat aloittivat projektin poistamalla vanhaa väriä pohjalta, jotta lopputulokseen saataisiin hieman vaaleampaa vivahteikkuutta. Ajatuksena oli siis hieman vaaleampi lopputulos, vaikka ruskean sävyissä pysytäänkin. Aros ja Bettina halusivat luoda Maaritille mahdollisimman eläväisen värin, ettei kaikki olisi vain samanväristä. Latvassa oli sekä tummempaa että vaaleampaa, ja etuosaan puolestaan haluttiin vielä jotain erilaista, jotta se korostaisi kasvoja mahdollisimman hyvin ja tulisi hyvin esiin.

Hiusmalliksi puolestaan Maaritille valikoitui Pixie, ja hän kommentoikin, ettei hänellä ole ollut näin lyhyitä hiuksia 30 vuoteen. Maaritilla on hyvin paksut ja hieman kuivat hiukset, ja nyt niitä ohennettiin ja mallista tehtiin rikottu.

Maarit oli jo ehtinyt lähettää kuvan uudesta lookistaan ystävälleen, joka kommentoi Maaritista hävinneen vuosia uuden hiusmallin myötä. Uuteen lyhyempään malliin on totuttelemista, sillä muutos on iso. Peiliin katsoessa pitää ehkä vilkaista kahdesti, että kuka sieltä oikein katsoo takaisin. Hän uskoo tulevansa kuulemaan kommentteja muutoksen rohkeudesta ja hän tietää joidenkin ihmisten ajattelevan, että naisella pitäisi olla pitkät hiukset.

Pixie-mallia tulee ylläpitää n. 5 viikon välein, jos haluaa mallin pysyvän kauniina. Hiustyyli ei siis sovellu kovin hyvin henkilölle, joka toivoo voivansa käydä kampaajalla kerran tai kaksi vuodessa, sillä tämä malli kasvaa nopeasti ulos. Pixie kuitenkin sopii hyvin niin paksummille kuin ohuemmillekin hiuksille, ja esimerkiksi leikkaustekniikalla ohuisiinkiin hiuksiin saadaan volyymia. Mallin ylläpidon yhteydessä Maaritin tyvikasvu voidaan värjätä, sillä sekin alkaa kasvaa nopeasti ja etenkin harmaat alkavat helposti puskea läpi. Bettina paljastaa myös heidän jo suunnitelleen hieman Maaritin tulevaisuuden lookkia, jossa Maarit saatettaisiin nähdä blondina.

Pixien kanssa myös muotoilu on oleellisessa osassa, jotta leikkaus pääsee oikeuksiinsa. Aros neuvoo, että mattavaha levittyy hieman kosteisiin hiuksiin paremmin ja antaa mallille sen kaipaamaa tukea. Hiukset voi siis pesun jälkeen föönata n. 90% kuiviksi ennen vahan levittämistä. Hiuslakalla tyylin saa pysymään.

Ajan omaan muodonmuutokseesi voit varata täältä. Suuremmissa muutoksissa suosittelemme varaamaan ensin konsultaation.

Hiukset Aros ja Bettina

Meikki Piritta

Kuvat Sedin ja Liina

Jaa

Lue myös