Siirry pääsisältöön

Opiskelu Unikassa – opiskelijoiden kommentteja

Unikasta valmistuneet ja tällä hetkellä ammatissa työskentelevät parturi-kampaajat kertovat on ollut opiskella. Heräsikö kiinnostuksesi?


Heii, olen Eveliina Helsinkiläistynyt Rovaniemeläinen. Elelen lapsen, kolmen kissan ja samojedinkoiran kanssa, kiirettä siis pitää mutta toimin parhaiten pienen paineen alla. 

Työskentelen Q Hair Kampin korttelissa, töitä riittää ja työkaverit on mitä mainioimpia tyyppejä 🩷.

Pienestä asti unelma-ammattina on ollut kampaaja, mutta oppimisvaikeuksien takia ei arvosanat riittäneet julkisen puolen kouluun. Päädyin ihan eri alalle ja sain burn outin. Eräänä päivänä pompsahtikin Unikan Facebook-mainos silmille ja hetkeäkään miettimättä oli hakemus laitettu. Siitä se sit lähti. 

Opiskelu oli nopeatempoista, koulutus on verrattain nopea joten se vaatii motivaatiota ja väistämättä on hektistä. Nautin silti joka hetkestä, Unika on kouluna muihin verrattuna hyvällä tapaa erilainen. Tätä työtä ei opi kirjoista, vaan tekemällä ja sen Unika tarjoaa. 

Unikasta sain mukaan laajan osaamisen eri alueilta, erittäin hyvät lähtökohdat ammattiosaamisen kehittämiseen ja jalkaa oven väliin, unikasta tulleita opiskelijoita tunnutaan alalla arvostavan hyvin, sillä osaaminen on valmistuessa erittäin hyvällä tasolla. 

Hiusala on mielestäni kehittynyt tässä muutamassa vuodessa tosi kivaan suuntaan, vanhoja trendejä tuodaan kokoajan enemmän pinnalle ja niille keksitään uusia, hauskoja nimiä mikä innostaa myös nuorempaa asiakaskuntaa kokeilemaan. Kampaajat itsessään myös tuntuvat ajattelevan pikkuhiljaa toisistaan enemmän kollegoina, kuin kilpailijoina mikä on super kiva juttu. Toivoisin myös jatkossa lisää tälläistä yhteisöllistä fiilistä ammattilaisten kesken 🩷. 

Ohjeena alasta haaveileville – kokeile! Sillä sen tietää. Jos motivaatiota riittää, tämä on oikea ala. En kadu hetkeäkään!


Moikka olen Ellen, alun perin Turusta kotoisin oleva nuori nainen. Työskentelen tällä hetkellä The Q Hair Loungessa, Helsingin Kampissa. Valmistuin Unikasta maaliskuussa 2023.

Päädyin Unikaan opiskelemaan, kun näin tuttavani Instagramissa hänen opiskelevan siellä. Kyselin häneltä lisää opinnoista ja innostuin, ja päätin hakea opiskelemaan unelma-ammattiani Unikaan. 

Opiskelu oli intensiivistä ja tehokasta, ja kivaa. Käytännönläheisen opiskelutavan myötä sain koulusta itsevarmuutta ja hyvät eväät harjoittaa ammattia. Nykymaailmassa asiakkaat ovat yhä enemmän tietoisia ja tätä myötä ehkä vaativampia, joka saa myös minut kehittämään itseäni jatkuvasti ja pysymään uusimpien trendien aallon harjalla. Myös tuotteet kehittyvät jatkuvasti, ja etenkin vastuullisuus näkyy nousevana trendinä, jonka toivonkin edelleen kehittyvän tulevaisuudessa. 

Suosittelen ehdottomasti hakemaan Unikaan, jos hiusala kiinnostaa! 18 kuukauden koulutus on nopeasti suoritettu ja sieltä saa hyvän pohjan parturi-kampaajan työhön.