Siirry pääsisältöön

Muodonmuutos: Elegantti polkkatukka eläkepäiville

| Muuttujat

Voisi ehkä äkkiseltään ajatella, ettei eläkkeellä tarvitsisi potea ulkonäköpaineita, tai ei ainakaan työn puolesta. Unikan muuttujapäivään osallistunut Oili on toista mieltä. Porvoolainen Oili tykkää pitää ulkonäöstään huolta ja hän meikkaa mielellään myös toisinaan.

Toiveena ja odotuksena Oililla oli, että lyhyisiin hiuksiin löytyisi hänen kasvojensa piirteisiin sopiva malli. Hänellä on ollut viimeiset 15–20 vuotta pitkät hiukset, joten toiveena oli nyt lyhyempi malli.


Päivän lähtötilanne?

Pitkiä hiuksiaan Oili ei ole niin paljoa osannut laittaa, vaan hän on yleensä kotona lähinnä föönannut ne. Hiukset ovat kuitenkin tuntuneet raskailta ja hitailta kuivata, joten ne ovat enimmäkseen saaneet kuivua rauhassa itsekseen. Hän pitää hiuksiaan usein kiinni, ja erityisesti erilaiset nutturakampaukset ovat Oilin mieleen.

Pitkien, sekä paksujen hiusten kanssa on usein tiettyjä ongelmia. Niiden päivittäinen laitto, peseminen, sekä hiusten kuivaus voi tuoda haasteita. Tähän Oili haluaisikin muutosta, jotta hiusten käsitteleminen voisi olla astetta helpompaa.

Mihin hiustyyliin päädyttiin?

Unikasta nyt jo valmistuneet opiskelijat Carla ja Kaisa pääsivät tekemään Oilille klassista raitaa ja tavoitteena oli mahdollisimman puhtaan vaalea lopputulos. Leikkaus oli eteenpäin pitenevä lyhyt polkka, jota kevennettiin latvasta kuitenkin paljon. Jos Oili haluaisi tuoda vielä paremmin kasvojaan esiin, leikkausta voisi vielä hieman enemmän pehmentää. Nyt jo kevyesti rikottu otsatukka korostaa Oilin silmiä kauniisti. Hiuksista lähti reilusti pituutta ja niitä ohennettiin reilusti, joka tekee mallista huomattavasti aiempaa kevyemmän kantaa.

Hoito-ohjeet vaalentuneille hiuksille?

Kun hiuksia on vaalennettu raidoittamalla, on hoitava hoitoaine jälleen tärkeä muistaa. Vaalennetuille hiuksille voi valita myös hiuksiin jätettävän hoitoaineen, jonka vaikutus on vielä hieman tehokkaampi. Hiusten viileää sävyä voi ylläpitää hopeashampoolla, mutta sitä ei kannata käyttää liian useasti, jottei hiusten sävy taitu violetin tai harmaan suuntaan. 

Oilin fiilikset muuttujapäivästä

Oilille päivä oli ikimuistoinen, ja hänestä oli kiva nähdä paljon sellaista erilaista mitä ei normaalin kampaamokäynnin yhteydessä yleensä näekään. Hän sai myös meikin tehneeltä Ottilta hyviä vinkkejä meikkiä varten. Muutos tuntuu Oilista hyvältä ja hän kiittelee opiskelijoita vuolaasti:

-Kiitos, kun teitte minusta tämän näköisen!

Hiukset: Carla ja Kaisa

Meikki: Ott

Kuvat: Liina ja Sedin

Jaa

Lue myös