Siirry pääsisältöön

Opiskele parturi-kampaajaksi maksuttomassa yksityiskoulussa, haku 2022 syksyn ryhmään on nyt käynnissä

| Opiskelijat
kampaamokoulu

Unikan opiskelijahaku parturi-kampaajakoulutukseen on aina auki ja voit hakea meille ympäri vuoden. Uudet ryhmät aloittavat kerran vuodessa aina syksyisin, ja seuraava ryhmä alkaa maanantaina 19.9.2022.

Pääsykokeet

Pääsykokeita ja haastatteluita pidetään kevään aikana useita. Esikarsinta suoritetaan hakulomakkeiden perusteella, joten täytä se huolella ennen lähettämistä. Kutsumme hakijat pääsykokeisiin ja haastatteluun henkilökohtaisesti. Pääsykokeiden jälkeen ilmoitamme valituille muutaman arkipäivän kuluessa haastattelusta henkilökohtaisesti ja toimitamme tämän jälkeen koulutussopimuksen.

Koulutus alkaa

Parturi-kampaajakoulutus alkaa maanantaina 19.9.2022.

Koulutuksen kesto

Tavoitteena on suorittaa 360 opintopäivää 18 kuukauden aikana. Koulutus on kokopäiväistä. Koulutuksen aikana on siis mahdollista pitää lomaa yhteensä noin 30 päivää.

Koulutuksen sisältö

Opetus on suunniteltu siten, että se vastaa nykypäivän työelämän tarpeita ja vaatimuksia. Koulutus on hyvin käytännönläheistä. Myös ensimmäisen jakson teoriaosuus on pääsääntöisesti tekemällä oppimista, vaikkakin teorian tason tunteminen on ammatin oppimiseksi välttämätöntä. 
Koulutus kestää 18 kk ja opetus painottuu tekemällä oppimiseen. Parturi-kampaajan kädentaitojen lisäksi opetamme myös yrittäjyyttä sekä myynnin ja markkinoinnin osaamista.
Koulutuksen taustalla on iso tiimi hiusalan pitkän linjan konkareita sekä opetuksen ammattilaisia.
Koulutuskeskus Unika on siirtynyt osaksi Q Hair salonkiperhettä, mikä varmistaa opettajien ja ohjaajien työelämän tarpeiden tuntemisen nyt ja ennakoiden tulevaisuutta. Opetuksesta vastaa hiusalan opettaja Siru Reunanen

Koulutuksen toteutus

Opetusta on kahdeksan tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa. Opiskeluajat sijoittuvat klo 8.00-21.00 väliselle ajalle. Opiskeluvuorot jaetaan tarpeen mukaan aamu- ja iltavuoroihin tai pelkästään yhteen vuoroon.

Opetus etenee seuraavan jaksotuksen mukaisesti:


1.jakso
Jakson pituus on n. 3 kuukautta ja se painottuu alan perustietoihin, teoriapohjaan sekä harjoitetöihin. Sisältö on valtakunnallisen opetussuunnitelman mukainen ammattiaineiden osalta. Yleisaineita ei ole. Lisäksi keskitytään yrittäjyysopintoihin sekä myynti- ja markkinointitaitoihin.

2.jakso
Jakso keskittyy asiakastöiden tekemiseen opettajien ja ohjaajien avustamana. Tämän jakson pituus on n. 14 – 15 kuukautta. Tavoitteena on saada vahva tuntuma alan perustöihin ja kehittyä itsenäiseen työskentelyyn koulutuksen päätteeksi.

3.jakso
Palkaton työharjoittelujakso suoritetaan opiskelijan itse valitsemassa parturi-kampaamossa. Työharjoittelun tavoitteena on vakuuttaa työnantaja opiskelijan ammatillisesta osaamisesta ja saada työpaikka harjoitteluyrityksestä koulutuksen päätteeksi.
Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana tasokokeita, joiden hyväksytyksi suorittaminen on koulutuksen jatkamisen edellytys. Tasokokeilla on tarkoitus selvittää opiskelijan motivaatio koulutukseen sekä edellytykset selviytyä tulevassa ammatissaan.

Koulutuksen lopuksi opiskelijat osoittavat osaamisensa suorittamalla ammattitutkintoon johtavat näytöt yhteistyössä ammattikoulun kanssa. Hyväksyttyjen näyttöjen päätteeksi opiskelija saa jatkotutkintokelpoisen tutkintotodistuksen. 

Kelan opintotuki

Unikan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Kelan opintotukea. Opintotukena voidaan myöntää opintorahaa, opintolainan valtiontakaus ja lisäksi vuokralla asuva opiskelija voi hakea Kelan yleistä asumistukea. Opintotukea voi hakea sähköisesti osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Opintotukea voi hakea myös lomakkeella, jonka voi tulostaa osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet tai hakea Kelan toimistoista.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on ilmainen, opiskelijan tulee ainoastaan maksaa oppimateriaali- ja työvälinepaketti jonka hinta on 1650€. Työvälinepaketin voi maksaa osamaksulla. Laadukkaat, henkilökohtaiset työvälineet kestävät pitkään mukana myös työelämän haasteissa. 

Sopimus

Koulutuksen aluksi tehdään sopimus koulutukseen sitoutumisesta opiskelijan ja oppilaitoksen välillä. Ydinasia sopimuksessa on, että koulutus on ilmaista kun sen suorittaa loppuun asti. Jos koulutus keskeytyy muusta kuin ammattitauteihin liittyvistä terveydellisistä syistä, on koululla oikeus harkita koulutusmaksun perimistä. Pääsykoe- ja infotilaisuuksissa kerrotaan sopimuksen sisällöstä tarkemmin.

Kenelle koulutus sopii?

Jos olet luova ja innostut käsillä tekemisestä ja olet kiinnostunut asiakaspalvelusta, parturi-kampaajan koulutus voi olla juuri sinun juttusi. Työskennellessä oman kädenjäljen näkee heti ja luovuutta voi myös hyödyntää omien töiden markkinoimisessa sosiaalisessa mediassa. Koulutus sopii hyvin suoraan peruskoulusta tulevalle kuin myös alanvaihtajille. Ryhmämme koostuvat eri ikäisistä opiskelijoista.

Tiedustelut sähköpostitse koulutus (at) unika.fi

Jaa

Lue myös