Siirry pääsisältöön

Muodonmuutos: Pixie-hiusmalli aikuiselle naiselle

| Muuttujat

Maarit saattaa olla joillekin tuttu kasvo sillä hän on näytellyt paljon tv-sarjoissa, elokuvissa sekä mainoskuvauksissa. Eläkkeelle jäätyään hän on innostunut toimimaan freelancerina ja onkin käynyt erilaisissa kuvauksissa 2–3 kertaa viikossa jo kolmen vuoden ajan. Rohkeutta löytyi siis myös lähteä Unikan muuttujapäivään mukaan.

Maaritin hiushistoria, sekä hiusten hoitorutiinit

Maaritilla on aiemmin ollut vaaleat pitkät hiukset, mutta nyt jo noin viiden vuoden ajan hiukset ovat olleet tummat. Kaikenlaista väriä ja mallia joukkoon on kuitenkin mahtunut. Nyt lähtötilanne on tumma puolipolkka. Kampaajalla hän on tottunut käymään kerran kuussa, ja hiuksensa hän pesee noin kerran viikossa. Maarit on myös innokas meikkaaja, hän kertookin, että ei vie edes roskia ilman huulipunaa huulillaan.

Unikan nyt jo valmistuneet opiskelijat Jenni ja Julia pääsivät tekemään Maaritille uutta lookkia ja Maarit kuuntelikin innokkaana mitä hänelle oli suunniteltu. Yllättäen selvisikin, että hän olikin miettinyt itselleen ihan samanlaista tyyliä aikaisemmin.

Opiskelijat aloittivat projektin poistamalla vanhaa väriä pohjalta, jotta lopputulokseen saataisiin hieman vaaleampaa vivahdusta mukaan. Ajatuksena oli siis tehdä Maaritin hiuksiin hieman vaaleampi lopputulos, vaikka ruskean sävyissä pysytäänkin. Opiskelijat halusivat luoda Maaritille mahdollisimman eläväisen värin, etteivät hiukset olisi kaikkialta saman sävyiset. Hiustenlatvassa oli, sekä tummempaa, että vaaleampaa, ja etuosaan puolestaan haluttiin vielä jotain erilaista, jotta se korostaisi, sekä toisi esiin Maaritin kasvoja mahdollisimman hyvin.


Pixie- malli tuomaan nuorekasta tyyliä

Hiusmalliksi puolestaan Maaritille valikoitui Pixie hän kommentoikin, ettei hänellä ole ollut näin lyhyitä hiuksia 30 vuoteen. Maaritilla on hyvin paksut ja hieman kuivahkot hiukset, jonka takia Maaritin hiuksia ohennettiin reilusti, jotta mallista saataisiin rikottu. Maarit ehtikin lähettää kuvan uudesta lookistaan ystävälleen, jonka mielestä Maarit näytti vuosia nuoremmalta uuden hiusmallin myötä. Uuteen lyhyempään hiusmalliin on Maaritilla hieman totuttelemista, sillä muutos on iso. Peiliin katsoessa pitää ehkä vilkaista kahdesti, että kuka sieltä oikein katsoo takaisin. Maarit uskoo että, hän tulee kuulemaan kommentteja muutoksen rohkeudesta ja hän tietää joidenkin ihmisten ajattelevan, että naisella pitäisi olla pitkät hiukset.

Ylläpito on tärkeää pitääkseen hiusmallin kauniina

Pixie-mallia tulee ylläpitää noin viiden viikon välein, jos haluaa mallin pysyvän kauniina. Hiustyyli ei siis sovellu kovin hyvin henkilölle, joka toivoo voivansa käydä kampaajalla kerran tai kaksi vuodessa, sillä tämä malli kasvaa nopeasti ulos. Pixie, kuitenkin sopii hyvin niin paksummille kuin ohuemmillekin hiuksille, sillä oikeanlaisella leikkaustekniikalla ohuisiinkin hiuksiin saadaan volyymia. Hiusmallin ylläpidon yhteydessä Maaritin tyvikasvu voidaan värjätä, sillä sekin alkaa kasvamaan nopeasti ja etenkin harmaat hiukset alkavat helposti puskea läpi. Opiskelijat paljastivat myös heidän jo suunnitelleen hieman Maaritin tulevaisuuden lookkia, jossa Maarit saatettaisiin nähdä pian blondina.

Pixien kanssa myös muotoilu on oleellisessa osassa, jotta leikkaus pääsee oikeuksiinsa. Opiskelijoilta tulikin neuvo, että mattavaha levittyy parhaiten hieman kosteisiin hiuksiin ja antaa hiusmallille sen kaipaamaa tukea. Hiukset voi siis pesun jälkeen föönata n. 90 % kuiviksi ennen vahan levittämistä. Näin saadaan hiukset muotoiltua hyvin, jonka voi viimeistellä hiuslakalla, jotta saadaan tyyli pysymään koko päivän ajan.

58 v. Synttärilook

“Ystävällisiä ihmisiä, 10 pistettä, suosittelen paikkaa!”

Hiukset ja meikki: Unika opiskelijat Julia, Jenni

Jaa

Lue myös