Siirry pääsisältöön

Laura sai muuttujapäivässä upeat kupariset polkkahiukset

| Muuttujat

Haku seuraavaan muuttujapäivään on auki! Unikan opiskelijat pääsevät jälleen tekemään upeita muutoksia marraskuun puolivälissä 15.-16.11. Olisiko nyt sinun vuorosi päästä muuttumaan?

Hae mukaan lähettämällä hakemus sekä tuoreita kuvia hiuksistasi sekä kasvoistasi osoitteeseen kuvat@unika.fi 7.11. mennessä. Liitä hakemukseen myös puhelinnumerosi.

Unikan opiskelijoiden toteuttamaan muuttujapäivään osallistunut Laura kuvailee tyyliään simppeliksi ja sellaiseksi mitä on helppo ylläpitää, eikä hän käytä juurikaan aikaa laittautumiseen. Normaalisti hän käy kampaajalla kahden, korkeintaan kolmen kuukauden välein, mutta nyt pandemian takia edellisestä kampaamokäynnistä on vierähtänyt puolitoista vuotta.

Kun Lauralta kysytään, onko hänelle tärkeää että hiusmalli on helppolaittoinen, hän kertoo, ettei hänellä ole koskaan ollut mallia, jota pitäisi kauheasti laittaa. Kokeilunhaluisena Laura kuitenkin toteaa, että mielellään kokeilisi sellaistakin joskus niin voisi sitten opetella. Hänestä on jännittävää kokeilla kaikkea uutta ja erilaista.

Lauralla oli lähtötilanteena pitkä tukka, jossa oli noin puolentoista vuoden tyvikasvu. Unikan opiskelijat Saara ja Ella aloittivat muutoksen tekemällä Lauralle raakaleikkauksen, jossa leikataan reilusti pituudesta pois. Väriä on turha levittää pituuksiin, jotka tullaan kuitenkin leikkaamaan pois.

Hiuksiin tehtiin balayage-raidoitus ja värisävyksi valikoitui ihana kupari. Leikkauksessa päädyttiin lopulta lyhyeen polkkaan ja hius viimeisteltiin loivalle kiharalle. Ella ja Saara kertovat päätyneensä kupariin sävyyn koska se sopii Lauran vihreisiin silmiin ja kupari näyttää kauniilta hänen heleää ihoaan vasten. Lyhyt, tasamittainen polkka valittiin Lauralle, sillä se sopii hänen neliönmallisiin kasvoihinsa. Kevyt verho-otsatukka kehystää kasvoja kauniisti.

Laura on toiminut hiusmallina aiemminkin, hänen hiuksissaan on ollut mm. magentan värisiä raitoja ja hän odotti muutokselta mahdollisesti jopa shokkivärejä, joita hänellä on ennenkin ollut. Muutos ei siis tuntunut kovin radikaalilta sillä tyyli pysyi luonnollisena. Ennen ja jälkeen kuvat vierekkäin nähtyään hän kuitenkin totesi, että muutos on huima entiseen ja hän pitää lopputuloksesta paljon. Lauralla on ollut näin vaalea tukka viimeksi yli 10 vuotta sitten hänen omien ylioppilasjuhliensa aikaan. Siitä asti väri on ollut melko tumma. Laura uskoo, että läheiset yllättyvät muutoksesta, ja hänen puolisonsa onkin toivonut hänelle punaista väriä sekä lyhyempää mallia. Puoliso tulee siis arvatenkin olemaan iloinen polkkatukasta sekä kuparisesta sävystä. Se on yhdistelmä, jollaista hän ei ole Lauralla koskaan nähnyt.

Saara ja Ella suosittelevat Lauralle kuparisen sävyn ylläpitoon Color Maskia sävyssä Copper. Kun väri alkaa haalistua, voi Color Maskia laittaa shampoolla pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin vaikuttamaan 10 minuutiksi, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Tuotetta suositellaan käytettäväksi joka kolmas tai neljäs pesu, vähän sen mukaan milloin hius näyttää silmämääräisesti kaipaavan sävyä. Color Maskissa on paljon pigmenttiä, joten se ei sovellu jokaisen pesukerran yhteydessä käytettäväksi, sillä silloin sävy tummenee liikaa.

Hiusten stailaukseen Lauralle suositellaan suolasuihketta, jota voi suihkuttaa pyyhekuiviin hiuksiin ja pöyhiä ja työstää sormilla, jolloin hiuksiin tulee kivaa tekstuuria. Suolasuihkeen kanssa vähemmän on enemmän sillä liian suuri määrä saa hiukset helposti takkuuntumaan.

Hiukset Saara ja Ella

Meikki Piritta

Styling Jasmin

Korvakorut Kaisla Haapoja

Kuvat Liina ja Sedin

Jaa

Lue myös